Forum
Onvo RX 4 Kokpit Rehberi: Gidon Kontrolleri, Gaz-Fren Yerleşimi ve Kullanım Detayları
Arkadaşlar merhaba, yeni bir Onvo RX 4 satın aldım ancak gidon üzerindeki yerleşimi tam olarak çözemedim. Özellikle sürüş güvenliği açısından hangi kolun ne işe yaradığı ve butonların işlemleri konusunda net bir hava koşullarını değiştiremez var.
Onvo RX 4 gaz kolu (tetikleyici) kullanımı hassas mı?
Ön ve arka fren takımlarında hangi rakipler bulunuyor?
Sol taraftaki düğme panelinden hangi özellikleri (korna, uzak, sinyal) yönetiyoruz?
Cihazın kontrol merkezini parça parçalarını, yeni tutmak için bir Onvo RX 4 gidiş kılavuzunu hazırlayabilir misiniz? Deneyimli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Hayırlı olsun! Onvo RX 4 torku yüksek ve güçlü bir cihaz olduğu için Gidon üzerindeki kontrollere hakim olmak çok önemlidir. Görseldeki numaralandırmaya göre Onvo RX 4 kokpitin mevcut olduğu aşağıda detaylandırılmıştır:
Onvo RX 4 Kontrol ve Parça Listesi
Tutma Kolu (Elcik): bırakılan el sırasında kaymasını önleyen, terletmeyen özel dokulu tutma alanıdır.
Arka Fren Kolu (Sol): Cihazın arka disk frenini kontrol eder. Güvenli yavaşlamalar için temel fren noktasıdır.
Kumanda Butonları: Sol çıkışlı panel üzerinden Onvo RX 4\'ün kornasına, uzak ve sağ-sol sinyal kontrollerini kolayca yapabilirsiniz.
Gidon Boğazı: Dayanıklı metal yapıdan üretilmiştir. Boyunuza göre ayarlanabilir özelliği konforunu arttırır.
LCD Bilgi Ekranı: Hızın yanı sıra Onvo RX 4 modeline özel voltaj ve motor modlarını buradan takip edebilirsiniz.
Ön Fren Kolu (Sağ): Ön disk freni kontrol eder. Ani durmalarda sol frenle birlikte sıkıştırılmalıdır.
Parmak Gazı (Tetikleyici): Sağ taraftadır. Onvo RX 4 torkunu bu koldan yönetirsiniz. Hassas dozajlama yaparak hızsız kalkış yapmanızı sağlar.
Onvo RX 4 Sürücüleri İçin Altın Kurallar:
Kalkış Gücü: RX 4\'ün çift motor gücü çok yüksektir. 7 gevşek gaz kolunu çekerken ilk etapta çok nazik davranın, cihaz altınızdan kaçabilir.
Frenleme Stratejisi: Yüksek hızlarda giderken sadece ön freni (6 numara) sıkmak tehlikeli olabilir. Her zaman önce arkadan (2 numara) sonra ön freni sıkarak dengeyi sağlayın.
Sinyal Takibi: 3 adet düğmeden sinyallerde, işleminizi yaptıktan sonra kapatmayı unutmayın; Onvo RX 4 sinyal gösterimi olsa da bazen unutulabiliyor.
Bu rehber sayesinde Onvo RX 4 seviyesinden kontrol seviyesinde tam hakimiyet sağlayarak çok daha güvenli sürüşler yapabilirsiniz.